Pisztáciás marcipánfagylalt
A lábost jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy ,hogy a víz csak az alját érje.Addig keverjük még az kihűl
A marcipán masszát apró darabokra vágjuk ,majd a darált pisztáciával együtt a krémbe keverjük.A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.beleforgatjuk a krémbe.
A pisztáciás marcipánkrémet kisebb formákba simítjuk,lefedjük,és négy óra hosszára a fagyasztóba helyezzük.
Az eperöntethez az epret megtisztítjuk,megmossuk.4-5 szemet A díszítéshez félre rakunk,a többit pürésítjük.
A formát kivesszük a fagyasztóból,az alját forró vízbe mártjuk,tányérra borítjuk.Tetejére tesszük a félre rakott epreket ,majd eperöntettel meglocsoljuk.
Epres túrófagylalt eperöntettel
A tálat jéghideg vízzel teli edénybe rakjuk ,hogy a víz csak az alját érje.addig keverjük míg kihűl az.
A megtisztított epret pürésítjük.Az eperpürét .az epreskrémtúrót és a citromlevet a tojáskrémbe vegyítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.beleforgatjuk az eperkrémbe.A krémet kisebb formákba simítjuk,lefedjük és 4 órára fagyasztóba rakjuk
Az eperöntethez az epret megtísztitjuk.4-5 szemet díszítéshez kirakunk ,a többit porcukorrral pépesítjük.
A formát kivesszük,alját forró vízbe mártjuk.kiborítjuk e gy tányérra.
A félre rakottt eperrel díszitjük és eperöntettel meglocsoljuk
Tiramisu fagylalt
A lábost jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy,hogy csak az alját érje a víz,és addig keverjük míg ki nem hűl.A mascarponét kikeverjük a kávéval.A tejszínt,a cukorral kemény habbá verjük.Mindkettőt belekeverjük a krémbe.Műanyag fóliával kibélelünk egy lapos ,kb 28*12 cm es dobozt.Belesimítjuk a krém felét.Kirakjuk babpiskóta felével.Meglocsoljuk kávélikőr felével.
Rásímitjuk a másik felét a krémnek,és beborítjuk még egy sor babapiskótával.Meglocsoljuk a maradék kéválikőrrel.A dobozt befedjük,és 6 órara fagyasztóba rakjuk.
- 3 tojás
- 100g cukor
- 1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
- 10 dkg marcipán massza
- 125 g darált natúr pisztácia
- 500 ml tejszín
- 250 g eper
- 50 g darált natú pisztácia
A lábost jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy ,hogy a víz csak az alját érje.Addig keverjük még az kihűl
A marcipán masszát apró darabokra vágjuk ,majd a darált pisztáciával együtt a krémbe keverjük.A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.beleforgatjuk a krémbe.
A pisztáciás marcipánkrémet kisebb formákba simítjuk,lefedjük,és négy óra hosszára a fagyasztóba helyezzük.
Az eperöntethez az epret megtisztítjuk,megmossuk.4-5 szemet A díszítéshez félre rakunk,a többit pürésítjük.
A formát kivesszük a fagyasztóból,az alját forró vízbe mártjuk,tányérra borítjuk.Tetejére tesszük a félre rakott epreket ,majd eperöntettel meglocsoljuk.
Epres túrófagylalt eperöntettel
- 4 tojássárgája
- 80 dkg cukor
- 750 g eper
- 200 g epreskrémtúró
- 3 evőkanál citromlé
- 250 ml tejszín
- 600 g eper
- 40 g porcukor
A tálat jéghideg vízzel teli edénybe rakjuk ,hogy a víz csak az alját érje.addig keverjük míg kihűl az.
A megtisztított epret pürésítjük.Az eperpürét .az epreskrémtúrót és a citromlevet a tojáskrémbe vegyítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.beleforgatjuk az eperkrémbe.A krémet kisebb formákba simítjuk,lefedjük és 4 órára fagyasztóba rakjuk
Az eperöntethez az epret megtísztitjuk.4-5 szemet díszítéshez kirakunk ,a többit porcukorrral pépesítjük.
A formát kivesszük,alját forró vízbe mártjuk.kiborítjuk e gy tányérra.
A félre rakottt eperrel díszitjük és eperöntettel meglocsoljuk
Tiramisu fagylalt
- 3 tojás
- 50 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 500 g mascarpone
- 75 ml presszókávé
- 250ml tejszín
- 20 dkg babpiskóta
- 60 ml kávélikőr
- 1 evőkanél kakó
A lábost jéghideg vízzel teli edénybe tesszük úgy,hogy csak az alját érje a víz,és addig keverjük míg ki nem hűl.A mascarponét kikeverjük a kávéval.A tejszínt,a cukorral kemény habbá verjük.Mindkettőt belekeverjük a krémbe.Műanyag fóliával kibélelünk egy lapos ,kb 28*12 cm es dobozt.Belesimítjuk a krém felét.Kirakjuk babpiskóta felével.Meglocsoljuk kávélikőr felével.
Rásímitjuk a másik felét a krémnek,és beborítjuk még egy sor babapiskótával.Meglocsoljuk a maradék kéválikőrrel.A dobozt befedjük,és 6 órara fagyasztóba rakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése