Google+ Followers

2012. május 24., csütörtök

Túrós sütik

                                                            Túrós-rétes
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg cukor
  • 1 liter tej
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • egy evőkanál reszelt citromhéj(én citrom levet teszek bele egy teáskanál)
  • vaniliás porcukor
A lisztet összekeverjük a sütőporral,beleütjük a két tojást,és vizzel lecsorgatva közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle.Lisztezett deszkára teszük,és közepesen vékonyra nyújtjuk Egyenletesen eloszlatjuk rajta a vajat,kettévágjuk,és az egyiket vajjal kikent tepsibe rakjuk.A töltelék hozzávalóit összekeverjük ,ésa vajas tésztára simítjuk.Befedjük a másik tésztával(vajas résszel lefelé!előmelegített sütőbe rakjuk és 180 fokon készre sütjük!


                                                            Epres -tórós kocka
  • 50dkg tehéntúró
  • 18 dkg liszt
  • 4dl tejszín
  • 20 dkg eper
  • 12 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj(lé)
  • 1dkg sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evők. zsemlemorzsa
  • vaj
A tojást és a cukrot hőálló edénybe tesszük,felöntjük fél deci vízzel,és lassú lángon felforrósítjuk.Amokr kezd sűrűsödni,lehúzzuk a tűzről és fokozatosan hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport.Hozzáadjuk  a reszelt citrom héját (lé) és az egészet jól összegyúrjuk.Kivajazott,zsemlemorzsával megszórt tepsibe teszük,majd közepes hőfokon megsütjük.
Közben megfőzzük a pudingot,lehűtjük,hozzáadjuk a túrót és a tejszínből vert hab felét,és jól összekeverjük.Az epret összetörjük és a maradék habhoz keverjük. A tésztát megkenjük a pudingos keverékkel,a tetején pedig egyenletesen eloszjukAz epres tejszínhabot.


                                                           Túrós sütemény
  • 30dk liszt
  • 15dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 6 evők. cukor
  • 6 evők.tej
  • 1 csomag vaniliáscukor
  • 1 kiskanál sütőpor
A lisztel elkevert sütőport egy tálba tesszük,majd simára keverjük az olajjal és a tejjel .Hozzáadjuk a cukrot,a vaníliás cukrot, csipet sót,végül a túrót,és alaposan összedolgozzuk.Kikent tepsibe öntjük,és közepes hőfokon megsütjük.amikor félig megsült,megöntözzük  cukros vízzel,visszatoljuk és készre sütjük.kivesszük a sütőből,és felkockázva tálaljuk




                                                       Epres túróhab
  • 25 dkg tehéntúró
  • 40 dkg eper
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor.
Az epret megmossuk,leszárítjuk.A túrót villával összetörjük,2 evők. tejszínnel,cukorral
vaníliás cukorral összekeverjük.A többi tejszínt habbá verjük,majd beleforgatjuk a túróba.Négy nagy üvegkehelybe darabokra vágott  epret rakunk,majd egy sor túrókrémet,ismét epret majd krémet.Tetejét habbal és eperrel díszítjük.Én még egy kis eper szószt is szoktam rá önteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése